Kimbusgården

Kimbusgården

Kennel Kimbusgården

Det hela startade med Kim och Gitte. Kim kom från kennel Hazelwood och det
var kärlek vid första ögonkastet. Han var en fantastisk hund som älskade att
apportera och att vara med på allt vad matte gjorde. Gitte kom från Orraflyet och var en otrolig jakthund. Visserligen var det rådjur hon jagade (apportera var hon inte alls intresserad av) men hon var känd för sina “vrål” i skogen.

1996 fick de sina första valpar, 6 tikar och 3 hanar. Flera av tikarna i kullen har
sedan fått egna valpar.

Foto Kim o Gitte

Namnet Kimbusgården kommer från Kim. Eftersom han var en buse kallades
han ofta för kimbusen och eftersom “Kimbus” inte godkändes fick det bli KIMBUSGÅRDEN.

När det gäller att välja avelsdjur är en bra mentalitet det som är absolut viktigast för mig. Vad är då en bra mentalitet? Att valpen och den vuxna hunden kan umgås med människor och hundar på ett frimodigt sätt, att den är nyfiken och vill pröva t.ex. blodspår och att ta i dött vilt är några exempel men även att upptäcka nya miljöer. I kursverksamheten och arbetet med problemhundar ser jag också att många (fr.a. förstagångshundägare) behöver en tåligare hund än vad många spanieluppfödare idag eftersträvar.
Är positiv till att arbetet med mental- och funktions- beskrivningar utvecklas och är själv utbildad funktionsbeskrivare och mentalfigurant.

Att avelsdjuren är friska är naturligtvis viktigt och därför vill jag helst inte att hundarna är för unga när de får sin första kull. Låter gärna tiken vänta tills hon är 4 år och hanhunden kan gärna vara ännu äldre.

Idag föder kenneln upp engelsk springer spaniel men förhoppningsvis ska det i framtiden även bli clumber spanielvalpar.