Kimbusgården

Hud och päls

Vi har öppet i butiken när det är kurs, övrig tid efter överenskommelse på telefon 070 3509063.

Vi säljer HUMLEPRODUKTER för dig och din hund:

Tvål

Stor tvål: 149 kr, liten tvål: 109 kr.

En fräsh, trygg doft som ingen ryggar för!  Bra för hårbotten då den ökar blodcirkulationen.

Tvålen är kokt på ekologisk olivolja, kokosolja och svensk kallpressad rapsolja. I förtvålningsprocessen har naturligt glycerin bildats, och olja av gårdens egna humle bidrar med sina trevliga egenskaper. Den kommer i en ask som kan återanvändas till annat smått.

Tvålen har en färskvikt på ca 1 hg,  eller 0,6 hg. något som sedan varierar efter tvålens mognadsgrad och dess tillskärning.

Som schampotvål

Denna tvål rekommenderar vi både till människor och till djur med lite känsligare hårbotten. Rosmarin är extra väl lämpad i skalpen då den stimulerar blodcirkulationen fint. Våra humletvål håller hårbotten i balans, samtidigt som den mjukgör och återfettar. Det är alltså inte att som att tvätta sig  med en hårdtvål från mataffären. 

Ska du använda den till hårbotten på dig eller ditt djur rekommenderar vi att du jobbar upp ett lödder med tvålen i skalpen, sköljer ur direkt, och upprepar sedan en gång till. Följ inte upp med ett konventionellt balsam eller inpackning. Utan använd hellre en naturlig olja i topparna om du känner du behöver. Det kan ta några tvättomgångar för håret att ställa om från konventionella produkters utarmning av hårbottens naturliga funktion.

Läs gärna på om ”surskölj”, som ibland behövs för att hjälpa håret med att hålla sitt rätta ph-värde.

Lycka till!

Produkten är därmed registrerad för bruk Både för människor och för djur.

Body-Butter

BodyButter: 499 kr

HUMLE Body butter är en vårdande kräm för hela kroppen som både mjukgör och skyddar normal, torr och känslig hy. Den ger din hud en naturlig lyster, mjuk känsla, näringsrik återhämtning och återfuktning.

HUMLE Body Butter innehåller till 98% vispad, kallpressad ekologiskt Sheasmör, mandelolja och kokosolja. De övriga procenten står E-vitamin, eteriska oljor och humleolja för.  Den här är en fluffigt, handvispad butter med doft av fruktig apelsin eller blommig lavendelblom. Den är mycket dryg och tillskillnad från vanliga lotions så känns den inte kladdig mot kläder och lakan. Den ger en första lenhet, men det är dagen efter man känner den verkliga skillnaden! 

INNEHÅLL

· Ekologiskt Sheasmör

· Ekologisk mandelolja

· Ekologisk doftfri kokosolja

· Naturligt E-vitamin

· Ekologisk Humleolja från Kalvsved

· Ekologiska eteriska oljor

PASSAR

Alla hudtyper och hudområden. Används med fördel på nariga, spruckna hudområden. Men kan även användas för hela kroppen efter en dusch för att ge huden extra stöd i att bibehålla sin naturliga balans.

ANVÄNDNING

Applicera efter tycke och behov. Passar hela kroppen och kan även kramas i topparna i håret för lite extra skjuts

FÖRVARING

Bör förvaras svalt.

INGREDIENSER (INCI) Sheasmör *(Butyrospermum parkii butter), mandelolja *(Prunus amygdalus sativa kernel oil), kokosolja* (Cocos nucifera) humleolja* (Humulus Lupulus)  Naturlig E-vitamin* (Tocopherol) samt eteriska oljor*. * = Eko

Förhudstvätt – Petter Niklas

Petter-NIklas kostar 159 kr.

”Snoppdropp”, ett gulgrönt sekret från förhuden hos hanhundar är egentligen en inflammation i förhuden, som kallas för förhudskatarr och beror på bakterier.  

Förhudskatarr är en vanligt förekommande inflammation i förhuden hos hunden, då bakteriefloran i förhuden förändrats. I de flesta fall är lite snoppdropp ingenting att oroa sig över, men uppsök veterinär om du är orolig.

Med HUMLE Petter – Nicklas, vår förhudsrengöring håller du snoppen ren utan att irritera den.

För rengöring av hanhundens förhud.

Användningsråd:

Används genom att droppa i mynningen på förhuden, stäng försiktigt med hälp av fingrarna och massera varsamt runt oljan i förhuden. Släpp taget och låt oljan som blir kvar rinna ut och badda försiktigt torrt. Upprepas vid behov max 1ggn/dag.

INNEHÅLL:

Ekologisk Jojobaolja

Ekologisk Svartkumminolja

Ekologisk humleolja

Ekologisk E-Vitamin

Eksemolja för djur

Eksemolja: 369 kr.

Ekologisk mjukgörande eksemolja för djur som lider av eksemrelaterade hudproblem som: 

  • Hotspots
  • Extremt torr, flagnande hud
  • Konstant klåda
  • Avskavd päls
  • Sår
  • Vätskande eksem 

Oljan är framtagen av djurägare med många års behandling av egna djur och deras eksem. Vi tillverkar oljan för hand som består av högkvalitativa ekologiska oljor, samma oljor som vi använder i vår hudvård för människor. Oljan mjukgör hästens hud och lindrar klåda omedelbart.  Lindra eksem ”för häst” innehåller bla teatreeolja, vilket inte Lindra eksem ”för djur” gör.

Användning:

Vi tror att du som djurägare är van vid att ta egna beslut kring ditt djur behov, därför är inte instruktionerna för användning specifik, utan endast generell.

Se till att hudområdet som ska behandlas är rent, det får gärna vara lite fuktigt så går det lättare för oljan att absorberas. Smörj in området 2 ggr/dag, vid bättring dra ner till 1 ggn/dag och smörj huden mellan tillfällena med HUMLE Raska tassar eller liknande mjukgörande salva. HUMLE Raska tassar är framtagen för djur och därmed registrerad i produktregistret via kemi.se.

Djurägaransvar

Du som djurägare har alltid ett ansvar för din pälskling, vare sig det gäller mat, schampo, salvor, rutiner, motion osv. Du gör val hela tiden kring vad du anser vara bäst för ditt djur.

Detsamma gäller användande av våra produkter. Vi tror att gemene djurägare gör det bästa de kan för sin hund, och väljer veterinärvård när så krävs, och naturliga salvor och droppar när så passar. Vi rekommenderar ingen att avstå från veterinärvård när behov av detta finns.

Karens tävling

Våra helt naturliga produkter kan ha naturlig påverkan på hästen. Vi ser inte att innehållet skulle kunna klassas som något enligt listorna för vad som ger karenstid. Men better safe then sorry,  så ska du tävla, rekommenderar vi dig att inte använda våra produkter 96 timmar före start.

Storlek: 

100 ml i pet-flaska

Innehåller

Innehåller: Jojobaolja*, tistelolja*, olivolja*, ricinolja*, humleolja*, E- vitamin* och eteriska oljor*. * =Eko

Raska Tassar

Raska Tassar: 259 kr

Huden mellan tårna blir rödbrunfärgad och svampig ofta pga jästsvampen Malassezia pachydermatis. Andra orsaker som kan påverka problemhud under tassarna, armhålorna, vid mungiporna och på magen är födoämnesallergi och naturligt slitage i skog och mark, eller problem med tex vägsalt och asfaltsoljor. Genom att stötta hudens egna försvar kan vi förebygga uppkomst av dessa problem. Vår tassalva är mjukgörande och kan vara vårdande och klådstillande.

Hundens tassar får lätt problem med torra och spruckna trampdynor. Med vår unika humleolja har vi hundprodukter som kan ta död på svamp, virus och bakterier och som tillsammans med andra ekologiska växtbaserade oljor skapar en miljö där svamp och jäst vantrivs och huden blir stärkt i sin naturliga återhämtning. 

Humlen används traditionellt som en ingrediens i öl,  den har goda egenskaper mot:

 -Svamp

 -Bakterier

  -Virus

Användning:

Raska tassar är en väldigt dryg salva, då den är helt utan vatten i sitt recept. 

Smörj in tassar och hudområden morgon och kväll i 7 dagar vid akut problem. Smörj därefter 1-2 gånger i veckan för att stärka huden och hålla problemen på avstånd.

Har du en hund som gärna slickar sig rekommenderar vi att ni vid smörjtillfället sätter en tratt på hunden, eller sätter på en strumpa över tassen i ca 20-30 minuter så den hinner sjunka in. 

HUMLE Raska Tassar är framtagen för djur och därmed registrerad i produktregistret via kemi.se.

Innehåller 60 eller 120 ml ekologiska oljor av sheasmör, ricinolja, olivolja, svenskt bivax, humleolja och E- vitamin.

Djurägaransvar

Du som hundägare  har alltid ett ansvar för din pälskling, vare sig det gäller mat, schampo, salvor, rutiner, motion osv. Du gör val hela tiden kring vad du anser vara bäst för din hund.

 Detsamma gäller användande av våra produkter. Vi tror att gemene hundägare gör det bästa de kan för sin hund, och väljer veterinärvård när så krävs, och naturliga salvor och droppar som ett kompliment. Vi rekommenderar ingen att avstå från veterinärvård när behov av detta finns.

Djuriska Droppar

Djuriska Droppar: 269 kr.

OBS!  Vid akuta problem ska alltid veterinär kontaktas i första hand.

Kliar sig hunden i öronen?  Är hunden röd i öronen eller luktar som jäst med en kladdig beläggning? Tycker din hund det är obehaligt när du ska rengöra öronen med receptfria  flytande rengöringar av örat för hund?

Vi erbjuder dig och din hund en rengörande och olja som milt och lugnt rengör din hunds öron. Många hunder tycker om att bli tvättad med denna då de verkar uppleva en lugnande effekt i samband med rengöringen. Droppa några droppar av oljan i Hundens ytteröron och massera försiktigt in den i de yttre örongångarna, torka sedan försiktigt ur med en bit bomull.

Användnings område:

 -Rengöring av öron hos hund, katt , häst,  kanin och andra djurslag i behov.

– Förebyggande användning i örongångar och ytteröron 

Öronproblem hos hund:

De vanligaste orsaken kopplat till öronproblem hos hund är förekomsten av jästsvampen Malassezia pachydermatis och bakterien Staphylococcus epidermis. Målet med våra droppar är att komma åt dessa stammar, och skapa en miljö där dessa organismer får svårt att leva i. De utvalda råvarorna har var och en varsin uppgift när det kommer till att rengöra och skydda.

Med vår unika humleolja har vi djurprodukter som kan ta död på vissa stammar av  svamp, virus och bakterier,  som tillsammans med andra ekologiska växtbaserade oljor skapar en miljö där svamp och jäst vantrivs och huden blir stärkt i sin naturliga återhämtning.

Användning för hundens öron:

Vid rengöring, massera in några droppar i ytterörat  och i den yttre hörselgången, antal droppar beroende på örats storlek. Var försiktig så att det inte kommer ner olja för långt ner i örongången. Massera varsamt in oljan där du kommer åt, låt verka någon minut. Ta en bomullstuss och torka försiktigt ur örat,  oljorna kommer ha löst upp smutsen och kommer lossna lätt.

*Du kan även massera in oljan utan att torka ur det om örat inte är smutsigt.

*Det är inte giftigt att äta, men vi rekommenderar er att inte låta hunden få i sig det.

Övrig användning för djur:

HUMLE Djuriska droppar är framtagen för djur och därmed registrerad i produktregistret via kemi.se.

Innehåller 10 eller 30 ml med  enbart ekologiska oljor.

Jojobaolja, olivolja, kokosolja, ricinolja, humleolja, E- vitamin och eteriska oljor.

Djurägaransvar

Du som hundägare  har alltid ett ansvar för din pälskling, vare sig det gäller mat, schampo, salvor, rutiner, motion osv. Du gör val hela tiden kring vad du anser vara bäst för din hund.

 Detsamma gäller användande av våra produkter. Vi tror att gemene hundägare gör det bästa de kan för sin hund, och väljer veterinärvård när så krävs, och naturliga salvor och droppar när så passar. Vi rekommenderar ingen att avstå från veterinärvård när behov av detta finns.